Monday, March 23, 2009

t66intervjuustuaugud

banaanimullid
v2kk telgi peal


oi me keiteringisime!

elu v6ikski ainult selline olla


selline snitsel


Austraalia kuuma p2ikese ja kylma kuu all on k6ik ysna samamoodi edasi kulgenud.

Eelmisel n2dalal leidsin lehest kuulutuse, et otsitakse yhte v2ikesesse tee22rsesse putkasse yht uut tegelast t66le. Leppisin j2rgmiseks hommikuks t66intervjuu kokku. T2iesti normaalselt nagu ikka magasin j2rgmisel hommikul sisse ja leidsin end yhel hetkel fakti eest, et see koht asub kuradima kaugel ja meie oleme ikka veel kuramuse karavanipargis ja pole kuhugi veel j6udnud. Hakkasime siis k6ndima hoopis vastassuunalise bensuka poole, kuna saime aru, et jalgsi oleks olnud t2iesti v6imatu 6igeks ajaks kohale j6uda. Esimene auto, kelle bensukas peatasime, oli n6us meid sinna 2ra viima.

Ilmnes, et tegu oli hoopiski uue linnaga, oma 20 km Mildurast. 6nneks olid tee22rse putka omanikud meie autojuhile tuttavad, niiet ta teadis t2pselt, kuhu meid viia.

Iiiiks. Taas kord valdas mind samasugune tunne nagu Tammini ja Narembeeni countrypubideski. T2iesti v2ljasurnud viimane -vabandust- peldik, umbes nagu Tapa. Ainsad inimesed, keda kohtasime, olid k6ndimisabivahenditega, imelikud, purjus, 100aastased v6i veel imelikumad. Poodide sildid olid aastakymneid vanad, pleekinud ja koltunud, osad yldsegi suletud.

T66intervjuu oli sama k6he, kui ymbruski. Onu, kellele putka kuulus, puuris mind oma habetunud silmade varjust niiet valetada poleks ealeski suutnud. Ytlesin ausalt, et yle novembri ma kohe kindlasti Ozis ei ole. Selle osa j2tsin vahele, et selles kolkas ma yle 2 n2dala ka ei oleks. Onul j2i minust hea mulje kyll (no kuidas siis teisiti, muhahhahaa :P), aga ytles, et neil pole m6tet mind nii lyhikeseks ajaks v2lja treenida. Et nad tahavad, et nende kliendid saaksid IGA p2ev SAMAsugust burgerit!!! Mitte, et kord on yks inimene t66l ja siis teine :)

Lahkusin sealt kergendustundega. Tee peal tagasi Mildura poole leidsime karavanipargi, mis oli nii juustune, kui yldse olla saab, aga samas sigaodav - 2 peale n2dal aega cabinit maksis k6igest 140 dollarit (vrd 360ga Milduras). Mnjahh.

Siis h22letasime tagasi Mildurasse, trippisime pool p2eva ringi ja otsisime t66d, natuke leidsime ka, Rain ntx autopesulasse, aga sellest pole reaalsuses praeguseni mitte midagi v2lja tulnud. See-eest leidsin tee peal yhest m66blipoest, kuhu Rain t66d kysis, 2 dollari eest maailma k6ige lahedama mullitaja, mis oli banaanikujulise otsaga ja l6hnas ka banaani j2rgi.
H22letasime kaubanduskeskuse eest rekka peale (sic!), kes viis meid kesklinna 2ra. Tegime mulle ja tsillisime muudmoodi ka, 6htuks l2ksin loungei t66le.
Loungeist on siiber, sest selgus, et seal saab k6rvalasuvast restoranist oluliselt v2hem palka, kuigi alguses oli hoopis teine jutt olnud. Ning tunde antakse ka ikka masendavalt v2he. Jotsi saab kah minimaalselt, sest siinsed maakad on kitsid :))
Aga vahepeal sebisin ennast ja Raini taas Brianile cateringi tegema. Laup2eval l2ksimegi Wentworthi, siit poole tunni kaugusel asuvasse v2ikelinna, kus oli yhe pisikese panga 10. aastap2eva t2histamine. Rain pandi jooke serveerima ja mind suupisteid jagama. T66 oli v2ga m6nus, sai inimestega juttu r22kida, rabama ei pidanud, syya sai ka ja band, kes taustaks m2ngis, oli ylichill. Lisaks saab Brianilt ju minu seni k6ige paremat palka Austraalias: 20 taala tunni eest sulas k2tte. No ja muidugi 6nnestus meil vahetuse l6pus saada kumbki pudel veini ja Rainile 5 6lut ka, korraldaja oli v2ga rahul meiega ja kiitis. Uskumatu, hehee.
Kahjuks ei saa keiteringi piisavalt palju me teha, sest Brianil on ammu oma tiimid koos ja me oleme lihtsalt lisaj6ud, kui on yhel p2eval palju functione (yritusi).
Telgielust on mul suht k6rini saanud. Sipelgad, p2eval ei saa magada, sest p2ike paistab peale, k6ik helid kostavad l2bi ja lampi pole ja muu selline elementaarv2rk. Samas hostelisse ka siin ei tahaks, sest Oasises, kus muidu Sass ja Moll elavad, on enamus inimesi t2ielikud v2rdjad (vabandust), kellega yldse suhelda ei viitsiks nende tr2na ja muu jama keskel.
Mildura, Mildura... miks sa meile t66d ei anna?
Ahjaa, yks 6htu oli veel niimoodi, et sain k6ne yhest restost, kus olime Raini ja Triinuga eelmisel p2eval k2inud t66d kysimas. P2riti, et kus on Rain (ta kandideeris kitchenhandi ehk k66giabilise kohale) ja et kas ta tahab KOHE t66le tulla. Ma muidugi ytlesin, et loogish, Rain on juba teel. Jumal t2natud, et poiss oli j6udnud ainult yhe 6lle 2ra juua. T66le ta l2kski ja ytles, et on uus CHICKENhand (vs kitchenhand), sai ilusti hakkama ka ja k6ik oli v2ga bueno, aint et palk oli v2ga niru, 12 taala k2tte tunnis. Samas ikka k6vasti parem, kui mitte midagi, mis oli varasem systeem.
Laup2eval pidi ta uuesti minema sinna restosse, aga kuna Brian pakkus mulle 2 kohta cateringi jaoks, siis Rain tahtis ka kaasa tulla ja pidi oma vahetuse restos tyhistama. Kuna meil kellelgi krediiti ei olnud, palus Rain hoopis Mattiasel, kel oli krediiti, sinna helistada ja 6elda, et ta haige v6i miskit, aga tahab varsti j2lle t66le tulla. Mattias oli omadega ysna kutupiilu ja kukkuski v2lja nii, et ta ytles restole, et Rain on saanud redbackilt (Ozi yks myrgisemaid 2mblikke) hammustada ja on praegu haiglas. Nojah.
Ma ei saa aru, miks austraallased nii palju lubavad ja nii v2he reaalselt 2ra teevad. T2iesti tavaline laks, et 6eldakse, et hetkel t66d pole, aga kohekohekohe tuleb, j2ta oma cv ja siis me helistame sulle. Mida kunagi ei tehta.
Majanduskriisi m6jud on ka siin riigis nyyd ysna h2sti tuntavad, sest paljud kaotavad t66d ja inimesed kiunuvad suht palju, et varem oli palju parem (mitte, et seda niikuinii alati ei tehtaks :)). Kuskilt on k6rvu j6udnud, et eestlastele ei anta juba mitu kuud Working Holiday viisat. Backpackerite juurdevoolu yritatakse v2hendada, et austraallastele endale t66d j2tkuks. Kuigi varem poleks ykski normaalaustraal olnud n6us minema kuhugi farmi orjama, siis nyyd pole paljudel enam ilmselt valikut. Tuttavad eestlased Sidneys istuvad peaaegu k6ik ilma t66ta ja seda juba mitu n2dalat.
Aga mis siiiiiiiis... kyll me hakkama saame, muud valikut ju pole. Yldiselt on k6ik h2sti, ei morjenda meid mingid pisikesed t66mured juu :)

No comments: