Monday, March 16, 2009

kuidas valget mustaks saada-vihm

ratas ja karavanipark ja selle pingi peal tahtsime syya ka


murray j6gi, kolepikk ja koletyytu, et ta kogu aeg ette j22b, sest kesklinn on kohe yle j6e

kraaniga lind lihtsalt oligi


seda lehte loeme telgis

ei, p2riselt, meie ei teinuuuud!




J2lle oleme j6udnud t66agentuuri salaja netti kasutama.

Ja j2lle kolisime ka. Ma olen juba v2hemalt kuues eri kohas meie karavanipargis elanud. Nyyd on systeem selline, et mina olen Rainiga koos telgis, Triin on Mattiasega ja Madis ja Otto on kahekesi oma 150 (sic!) dollari eest ostetud suures bussis. Madis ja Otto ja Mattias on need tyybid, kelle cabinis mina ja Triin kunagi elasime. Samuti Arukyla kandist p2rit. Aga me pole eriti nende seltskonnas, nad elavad nati teistsugust elu (no ja n2dalavahetuseti sama enam-v2hem). Otto ja Madis leidsid Mattiase Sidneyst ja nad tulid koos siia, aga ilmselt on nad nyyd suht lahus.

Meie telgi seina sisse on t2iesti lambist tekkinud j6hker auk, mille ma t2na hommikul kinni n6elusin. Kahtlustame, et augustamas on k2inud t2di, kes yks 66 meiega 6iendamas k2is, kui me tegelikultmitteyldsegi k6vasti r22kisime. Sest et selline auk ju ei teki niisama! Sirge, yle meetri pikk. No ei saa olla, et keegi meist 66sel lihtsalt kukkus selle sinna, sest auk on telgi alumise nurga l2hedal ja liiga sirge. Hitchcock t2ielik.

Eile nillisime end taas mingi penskarite auto peale ja kruiisisime linnas ringi, supermarketi m2nedzer pidi t2na hoopis tulema. Ei tulnud muidugi. Homme,hommehomme. Kohe l2heb Rain yhe pitsakohaga kah r22kima, et ta saaks home delivereid teha. Mina ja Triin saime t2na teada oma sellen2dalase loungei graafiku. T2iesti m6ttetu. Mulle 2 lyhikest vahetust ja maltodeksTriinule 3. Tegin eriti h2dise ja nutuse n2o p2he selle peale, m2nedzer helistaski tunni aja p2rast tagasi mulle ja tekitas mulle veel yhe vahetuse ja pikendas teist.
Kuna mul tuli eile j2lle meeeeletu chai latte isu, hyppasin kohvikust ka l2bi, kust eelmiseks n2dalavahetuseks pulma cateringi tegema olin saanud. Ja joppas ka seekord, laup2eval saan mingile yritusele minna keiteringitama.

Aga asjad pole ikka veel yldsegi mitte roosilised t66 koha pealt, sest 3 p2eva n2dalas t66tamist t2hendab reaalselt nulli elamist. Ei viitsi mingi 20 dollari kaupa s22sta ka ju. Peab end k2tte v6tma ja mingi p2evat66 ka leidma.
See, mille ma kunagi 2ra otsustasin, et ma j22n veel aastaks siia, on ysna reaalselt muutumas. No ei taha enam noh. Et ikkagi tahaks rongiga v2hemalt Pekingist alates Eestisse trippida. Kuidagiiiiiiiiii pean s22stma roppu moodi raha varsti.

Sygis tapab. T2na on yle 2 p2eva normaalne ilm, kus p2ikest ka n2ha on, aga ikka vastikult jahe ja k6le kuidagi.

Moll ja Sass saavad kyslap6llul ysna normaalselt hakkama, kuigi Sass oli endale p2ris korralikult n2ppu l6iganud. K2isime neil eile Rainiga hostelis kylas ka. Hostel nagu hostel ikka, v2ikesed punkrid ja palju purjus inimesi. T2na t2histatakse siinmaal St Patricku p2eva, hostelis oli sellega muidugi juba eile alustatud. Iirlased pidavat k6ige rohkem jooma. Lall-lall-lall, hommikul kell 6 yles ja 7st t66le, poole viiest tagasi ja lall-lall-lall. Inimesed on ikka loomad.

Oleme t2heldanud, et enamus austraallasi just k6ige intelligentsemad pole. Kui midagi kysida, siis p2ris tihti on saadav vastus rohkem kui kahtlane. Nad ei viitsi/taha/oska m6elda. Kogu asjakorraldus on t2iesti ajuvaba siin. N2rvi ajab.

Ja pesumasinad!!!!!! Palun saatke keegi Eesti omi siia, p2riselt. T2iesti mystiline, kuidas pesumasinasse pandud mitte eriti must pesu on pesumasinast v2lja tulles lihtsalt t2iesti must! Eriti valged asjad muidugi. Tean mitut juhtumit, kus pesumasinasse on pandud tehniliselt t2iesti puhas asi ning v2lja tulnud mingite jubedate plekkidega riidetykk, mis ei l2hegi enam kunagi puhtaks. Sellep2rast me siin k6ik nii r2pased olemegi. Ei r22gita siin musta valgeks, vaid puhtaid asju mustaks.

Yleeile me ei joonud keegi veini ka. Miskitmoodi nagu ei tahtnud v6i ei viitsinud v6i polnud raha v6i nii. Ja no j2rgmisel p2eval oli totaalne kass peal. Umbes nagu tagurpidi pohmell.

Aga inimesed on yldjuhul s6bralikud ja viisakad. Vastutulelikud ka vahel. Ainult mitte t66 osas. Austraalia majandus on ylej22nud maailmaga v6rreldes praegu p2ris heas seisus, kuid l2heb siiski paratamatult alla. J2rjest siia juurde voolavad backpackerid ei leevenda ka just asja. Aasta-paar tagasi oleks siin t66d t6esti olnud jalaga segada, nii et ise oleks saanud valida, kuhu minna ja mida teha, nyyd on t2iesti vastupidi. Iga viimase kui sibikoha peaks vastu v6tma, sest midagi normaalset leida on ylikeeruline ja veel ylimalt aegan6udev.

Mildura on samas j2tkuvalt m6nus koht, kus olla. Kuigi v2ga v6imalik, et peab siit varsti lahkuma puht materiaalsetel kaalutlustel. Mitte, et praegu oleks midagi materiaalset eriti kaaluda :)

No comments: