Monday, March 2, 2009

Sellepärast, et...

Pühapäeva passisime Triinuga niisama maha, nii surnud ja väsinud ja kollkoll oli olla. Tööle saime esmaspäevaks õnneks mõlemad, koristasime pubi ja loungei, kus töötama hakkame. Saime avanssi ka, niiet hüvasti, rotielu!

Vahepeal viskas Rainil, Mollil ja Sassil elust tsukiinifarmis täiesti kopa ette ja nad otsustasid kõik sealt leebet teha. Aga.... ilmselt läksid Sass ja Moll hoopiski Brisbanei, mis on siit tuhandeid kilomeetreid kaugemal. Ja Rain istub praegu tõenäoliselt bussi peal siia, Mildurasse. Kuigi kõige parema meelega näeks neid kõiki kolme bussi pealt maha ronimas ja hüüüüp karjumas.

Kolisime mõneks ajaks Triinuga ühe teise eesti poiste kamba juurde karavaniparki. Putka on pisike, aga korralik. Sees on konditsioneer, külmkapp, pliit ja muu vajalik. Oleme siin viiekesi. Tänaseks peame kardetavasti midagi muud leidma, sest Rain siia enam ei mahuks.

Öösiti käivad kummitamas opossumid, keda saab lausa käest sööta. Saiaga. Väikesed toredad nunnud asjad. Haned ja papagoid on ka.

Mul on tunne, et siiakanti hakkab kätte jõudma sügis. Viimased päevad on pilvitanud ja isegi vihma on natuke sadanud. Mis tähendab, et peagi tuleks siit liikuda põhja poole päikest jälitama, sest seal on alati troopiline kliima ning külmaks ei lähegi.

-------

Miks me seda kõike teeme? Miks me elame vabatahtlikult üsna asotsiaalset elu, Eestisse samas tagasi igatsemata? Miks me naudime parkides magamist ja viimaste kopikate eest ostetud pakiveini või kuskilt puu otsast pätsatud puuvilju nagu maailma parimaid asju?

Aga sellepärast, et tore on. On soe, on vabadus, on sõbrad, on seiklus, on head abivalmid inimesed, on tegevust, on areneda, on ennast avastada, on end proovile panna, on tahta, on loota, iga väiksemagi soovi täitumine teeb üliõnnelikuks. On loomad, on loodus, on aeglane internet. On juhututtavad, kes osutuvad vähemalt mõneks hetkeks maailma parimateks inimesteks. On teadmatus homse ees, mis jätab lahti kõik võimalused universumis. Usun, et on hea teha lihttöid, ka tõelisi rämpstöid, sest seeläbi on tulevikus kergem hinnata ka paremaid ameteid. On hea. On huvitav.

2 comments:

Unknown said...

Uuhuuu. Mnjaaa. Ei, lihttöö sul kindlasti mööda külgi allla ei jookse :D:D Meil siin muide tuiskab - liiguks isegi natuke lõuna poole kogu oma elamisega, siinna Põlva kanti. Kuigi seal vist soojem ei ole, suurt. Aga päikest võiks küll olla. Ma hängin tööl hetkel- sa isegi käisid ju siin!! Otsisid valjuhäälselt mind igast ruumist. Aga tööd ei viitsi teha - tegin eelmine nädal nii palju, et tunnen moraalset kohustust see nädal end tööga mitte tappa. Varsti on lõuna aeg, jee :) aga sulle soovin toredat (a)sotsialiseerumist ja et sul ikka lõbus ja soe oleks. Ja et lisaks opossumitele ka vombatid su üles leiaksid.

jana said...

Ojaa, sul oli maailma parim kontor ju! :D vombatid lähevad siin pool Ozi varsti vist küll talveunne, sügis hakkab tulema.