Monday, December 1, 2008

Narembeen, Austraalia
















T66, t66 ja veelkord t66!





Iga p2ev kylastavad baari samad n2od ja tahavad alati sama jooki. 90% 6lut. Enamus neist vanad p2ssid. Ronivad sisse ja istutavad end baaripukile tundideks maha. Alati tutvustavad ennast ja n6uavad minu l2himinevikuga tutvumist. Kui ytlen, et olen Estoniast, on p6hinali, et ahaaa, Westoniast! - Westonia on mingi pisike kolgas siit miski 100 km kaugusel.










Osad haisevad ka. Penskarid, kes elavad sotsiaaltoetustest, jaksavad ikka endale p2evas 50 dollari eest 6lut n6uda.










Kui klaas tyhi, pean ise teadma, et nad tahavad veel. L6petades panevad klaasi kummuli maha, see on m2rk sellest, et nad lasevad jalga. Seet6ttu on baarilett alati joogiplekke t2is, sest ega nad p2ris tyhjaks oma drinkse kunagi juua ei viitsi.










Viimasel ajal h2daldavad k6ik farmerid ilma yle, kuna suvi on siin ikka mitu n2dalat hiljaks j22nud ja seet6ttu on p6llud ka prses, saavad v2hem raha ja vilja kvaliteet on langenud. Paar p2eva tagasi tuli siin rahet, ma magasin sellel ajal, aga mitu farmerit k2ivad sellestsaadik ringi fotodega oma viljap6ldudest ja kurdavad, kui jube k6ik on.










Optimistid.










Pyhap2eviti m2ngivad k6ik aussied kas kriketit v6i tennist ja p2rast tulevad meie pubisse toitu kaasa tellima.










P2eval linna peal ringi jalutades on tunne nagu halvas Texase filmis, t2navad on inimtyhjad ja ainult kotkaste kisa kostab. V6i noh, muude lindude. Kohalikud varesed v6i kaarnad vms teevad t2iesti peletise h22lt - midagi lamba m22gimise ja lapse vingumise vahepealsed, suht 6udne.










Siis elavat siin kuhjade viisi 2mblikke, suur osa neist myrgised. Osad taldrikusuurused. Elavad maa all ja teevad l6kse. Ma pole 6nneks veel yhtegi n2inud, aga peaksin endale kylge harjutama kombe iga kord midagi selga-jalga pannes asju raputama, sest nad v6ivad vabalt kuskil kossi sees redutada.










Hahaa, kuna l6hkusin oma viimased pl2tud ka 2ra ja ketsid on r2balaiks matkatud, pidin siitsamast uued pl2tud ostma. Suured nagu lumereketid, aga ainsad, mis v2hegi mu jalanumbrile vastasid. K6ik panevad t2hele, et oooo, sul on aussie thongid jalas! osad naeravad ka :D mul savi, parem kui paljajalu v6i kummikottades, mida enamus rahvast vist kannab.










Samas on siin raha s22stmise eesm2rgil ikka t2iesti ideaalne t66tada, sest raha pole t6epoolest mitte millegi peale raisata!

3 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Sa sobid sinna leti taha nii hästi ; ) Oled seal linnas üksi või on teisi sinusuguseid ka? Meil oli vahepeal lumetorm, kindlasti oled kuulnud. Nüüd on jälle kevad või sügis või midagi sarnast.. Aga lõbusat USA või Austraalia filmi/seriaali elu ja vaata ette, et kõik säästud plätude peale ei kuluks :D

jana said...

Ohjahh, t2na ostsin j2lle uued pl2tud, sest lumereketitega oli ikka p2ris keeruline ringi sahmerdada, inimesed vaatasid kah imelikult :D

Leti taga oli veel saksa backpacker. Esimeses t66kohas, kus see pilt tehtud (ei viitsinud Narembeenis piltigi teha), oli veel 2 saksa backpackerit. Ja no tegelikult p2ev enne minu lahkumist tuli Narembeeni ka veel yks saksa backpacker.

Igal pool, v2hemalt countrypubides on saksa backpackerid :S

Te minge vaadake ise vahepeal filmi nimega Austraalia, siin v2hemalt see juba jookseb kinodes.