Thursday, December 11, 2008

Where on Earth is Perth?
















Perth (1,5 milj inimest) on tore. Perth on ilus, puhas ja huvitav. Pilvel6hkujad ja v2iksed majad m6lemad. Perthis on v6imalik igasuguseid asju teha, matkata ja loomaaias k2ia, siin on mitu randa, palju h2id restorane ja mitmeid kohti, kuhu saab alati minna.

KUI RAHA ON!!

Sest t66 leidmine praegusel j6uluperioodil pole Perthis yldsegi mitte kerge. Enamus ajutisi t66kohti - mida mina ju otsingi, ei kavatse siia kauemaks kui paariks kuuks j22da - on h6ivatud j6uluvaheajal olevate tudengite poolt ja nendele oleks pidanud kandideerima kaks n2dalat tagasi. Ajal, kui mina Narembeenis 6lleklaase t2itsin.

Lisaks saabub siia iga p2ev sadu uusi backpackereid, kes k6ik loodavad j6ulud ning aastavahetuse siin veeta ja loomulikult kohest t66d leida.

Sajad l2hevad minema ka, sest avastavad, kui keeruline v6ib see olla, v6rreldes situatsiooniga outbackides.

Kogu selle porno valguses polegi minu situatsioon v6ib-olla nii hull. T2na 6htul l2hen yhte 66klubisse baarit2di ametit proovima. Boss ytles, et kui t66 mulle meeldib, on see ilmselt ka minu, mida oli kyll p2ris hea kuulda, sest see klubi pidi olema Fremantle`i (Perthi jazzi-ranna-noorterajoon, ajalooline ka) parim. Hea meelega elaks ja t66taks Freos. Kuigi alguses saaksin ma ilmselt ainult 15 h n2dalas selles klubis t66tada, sest p6hirahvas lahkub n2dala-paari p2rast, kui saaks juba 30 h ja nii teha.

Eile tegin t2ispika proovip2eva yhes fancys Itaalia restos, samuti Freos. Nii ylbeid kaast66tajaid pole mul veel olnud au kohata. Midagi kysid, siis tavaliselt nad lihtsalt ei vasta, v6i siis n2hvavad. Ennast t2is snoobid. Palk on ka keff, syya ei anta ja n6udmised ranged. Ma ei saa aru, kuidas nii uhke koht saab nii ylbeid troppe palgata. Jalgadel on seitse villi, sest pidin resto jaoks tobedad igavad mustad nahast kingad ostma, mis t2iesti katki kraapisid mu.

Aga siiski, no worries! No worries on austraallaste p6hilause. Kyll k6ik korda saab. V6i no kui ei saa, mis siis ikka :D

Eestlasi on siin suht lihtne kohata, agentuurides-hostelites satun ikka aeg-ajalt m6ne otsa. Enamus ei suuda siin t66d leida, enamusel pole inglise keel piisavalt hea et nt ettekandjana t66tada.
Igasuguseid teisi mudilasi kohtab ka. Lugematutes hordides kilisid, iirlasi, kiivisid ja sakslasi. Tervelt pool kesklinnast on t2is iiiiigasuguseid erinevaid aasia s66gikohti. Tegelikult leidsin t2iesti kesklinnast k6ige odavama sushikoha, mida elus n2inud olen - terve komplekt v2rsket ja v2ga head sushit maksab 3.50 dollarit ehk 30 krooni.

Olen nyydseks elanud juba neljas Perthi hostelis. K6ige jubedamast panin pildi ka siia. 20-kohaline tydrukute hostel, haisev, yleni kola t2is ja 99% pilusilmad. Kusjuures maksab sama palju, kui normaalne backpackerikoht. Selles hostelis oli mitu piffi elanud juba 2-3 kuud, no ei suuda ma lahti hammustada, kuidas. Hostelielu on kuramuse v2sitav, sest ega naljalt 66siti magada ei saa - alati tuleb keegi tuppa, l2heb peldikusse v6i paneb ukse-akna taga pidu.
Muide, p2ike on siin 22rmiselt intensiivne, sest osoon L22ne-Austraalia kohal on v2ga h6re. Randades t6useb praegusel aastaajal (suvel niisiis :D) l6una ajal tugev tuul, mis k6rvetab naha maha. Tuul, mille sees olles tundub, et m6nus jahutav briis, aga tegelikult kannab tohutut hulka uv kiirgust.

Perthis paistab p2ike iga p2ev keskmiselt 8 tundi - ja see on t2iesti tasuta.


Annetused teretulnud, enne kui randa elama kolin (p.s. p2ikesekaitsekreem on otsas ja see on neetult kallis, sest n6rk faktor siin ei toimi):
Jana Tamm, SEB, 10010358552015 :D:D

No comments: