Friday, November 8, 2013

Tallinnast Tbilisisse

Tere taas, blogi, aitäh, et sa ikka internetis alles oled ja 2 aastat ilma minuta vastu  oled pidanud.

Kirjutan seda postitust Tbilisist, Gruusiast, kuhu saabusin üsna ootamatult üleeile öösel. Olen värskelt värvatud laevaehituse projektiassistent ning minu tee tööle on Tallinn-Kiiev-Tbilisi-Baku; lõpp-punkti ehk siis Bakusse jõuan loodetavasti täna öösel.

Reis algas ilusti: Kiievis vahemaandumist tehes helistas Kristjan ja ütles, et su rahakott jäi Tallinna lennujaama maha. Aga et kõik on korras, sest koristaja vms leidis selle üles ja oli jõudnud kuidagimoodi müstikateid pidi selle juba mu isani toimetada. OEEHHHH. Õnneks ei reisinud ma üksinda ning sain oma raha kaastöötaja kontole kantud ning päris näljas ja paljas pole siin olnud, rahakoti peaksin ka mõnede päevade möödudes kätte saama.

Ehh, mis ma virisen - tegelikult on kõik absoluutselt super. Elan Tbilisis 4* hotellis ning nii saab see olema ka Bakus. Peale mõnede minust mitteolenevate viperuste on kõik olnud lihtsalt ülitore. Tbilisi on nende 7-8 aastaga, kui siin viimati käisin, ikka meeletult palju muutunud. Tänavad ja teed on sirged ja ilma aukudeta; kesklinnas suur osa maju väga ilusaks viksitud; jõe äärest viib Ema Gruusia monumendi juurde, mis kõrgub Tbilisi kohal, ülilahe õhutramm ja sealne vaade on lihtsalt hunnitu; tänavail võib kõikjal kohata politseinikke, kes reaalselt teevadki tööd; eelmine president on ehitanud pesukaitsme kujulise klaassilla, hiidseentest koosneva teatri ja massiivsetesse topelttorudesse rajatud ooperimaja, mis nüüd küll vist noortekeskuseks tehakse, siis saavad lapsed nagu Ninja Turtles-id torudes möllata... siin võib enne tööleminekut aega viita küll :)

Sorry, et pildid nii suured tulid, järgmine kord proovin väiksemaks teha enne postitamist, aga praegu küll ei viitsi.




















No comments: