Tuesday, September 28, 2010

Kynos, Hawk's Eye & Jazz, baby!

Kirves, Maša ja Edgars silte saagimas

Mm, ma ei mäleta ju, mida see ukse kohal seisev kreekakeelne silt üldse tähendas tegelikult :D /edit: tunne iseennast

Lõkke-kokkamise-jalasoojenduspada-päeval-tuhatoos


Be aware of kynos - see silt on meile nüüd maja ette püsti löödud ja viitab millelegi koeralaadsele, mida meil muidugi pole, aga no küünikuid see-eest küll :)

Et mul eelmisel nädalal mitte ühtki loengut polnud, pole mul midagi kuigi akadeemilist siia kirjutada ka. Parim osa nädalast oli mu ülitoreda saikosõbranna Maša (Maria) küllatulek neljapäevast pühapäevani. Maša saabus ofkoors kotiga, mis oli kaks korda suurem kui ta ise. Tuigerdas laeva pealt maha ja no mis muud, kui peole. Neljapäevane üritus oli korraldatud siinse filosoofide organisatsiooni nimega Dilemma poolt ühes üliõpilasühingu majas. Kohal oli bänd ja mingid inimesed pidasid kõnet - - õnneks või kahjuks kõvasti üle tunni aja, niiet ma küll süveneda ei suutnud. See oli mõeldud esimese kursuse välistudengite omavaheliseks tutvumiseks, kuid mingit programmi keegi välja ei olnud viitsinud mõelda, mis on Dilemmale üsna omane suhtumine kahjuks, niisiis hängisid enamus inimesi oma juba väljakujunenud seltskonnaga.

Reedeks olime juba ammu planeerinud Hogwartsi majapeo. Kohal oli ka meie programmijuht Olli, kellele pakuti läti shoti nimega Hawk's Eye (Kullisilm), mis koosnes viinast, munarebust ja originaalis tilgast verest, aga kannibali kuulsuse vältimiseks seekord lihtsalt pihlakast. Öka. Lätlased valmistasid suurde pajapotti tehtud lõkke kohal chili con carnet, mis oli ülihea; lisaks oli meil hunnik küünlaid, head muusikat ning akrüülvärvidega maalitud kahtlased sildid, mis on ka fotodelt näha. Värvidega saab ilmselt veel mitu korda pulli teha, tõenäoliselt teeme igal nädalavahetusel mingi teemapeo. Kahjuks on selleks nädalavahetuseks plaanis Oktoberfesti-teemaline jura, niiet peaksin siit vist sääred tegema. Hee, aga tudengirahakoti raskemaks jätmiseks teeme nüüd ise siidrit - Edgarsi toas käärib 30-liitrine tünn, mille koguhind on alla 20 euro. Kui pihlakad valmis, hakkame veini ka kääritama :D Naturaalmajandus missugune.

Laupäeval koperdasime Mašaga linna erinevaid asju otsima, aga midagi ei leidnud. See-eest jõudsime õhtuks päris vahvasse jazziklubisse nimega Birdland Jazzclub. Kontseptsioonilt sama, mis NY 60-ndatel rajatud Birdland - live tantsujazz. Mõnus. Ainuke asi, mis polnud mõnus, oli viimasest trammist ülinapilt maha jääda ning pärast vaevalist taksosõitu läbi jääkülma kruusa ja rohu paljajalu koju kõndida: olin terve päeva ringi lasknud oma 10-cm Irregular Choice'i matrjoškakontsadel ning ööseks olid mu jalad juba nii deformeerunud, et muidu oleksin pidanud vist koju roomama.

Eilsest hakkas nüüd õnneks taas kool pihta - aineks on Spinoza eetika, kestab taas 5 päeva jutti. Seda annab ameeriklane J. D. Mininger, kes õpetab Kaunase ülikoolis. Päris muhe noormees on, alustas loengut Apocalypse Now vaatamisega ning liikus hüpeldes alles loengu lõpuks sissejuhatusse. Poleks oodanudki, et Spinozat saab nii huvitaks teha. Geomeetrilise lähenemisega loodud eetika pole just tekst, mida ma isiklikult väga lugeda viitsiksin, kuna ta eetika koosneb praktiliselt ainult definitsioonidest, aksioomidest ning tõestustest, millele tahaks iga teise lause järel vastu vaielda (vahest ehk seepärast, et üsna raske on aru saada, mida see ekstsentriline 17. sajandi hollandi juut mõtles), niiet on üsna hariv olnud.

Terve semester siin ongi planeeritud nii, et nädal kooli ning nädal vaba; alles novembri lõpus lisandub esimene kord nädalas toimuv kursus. Oleme kõik siin praegu nohused, köhased ja kurguvalused, sest öösiti on juba päris külm; päevas läheb oma 3 liitrit teed ja hunnik tuliseid vestlusi. Pühapäeval leidsime lõpuks ometi mulle ka uue toakaaslase - sikhist soomlanna Sara, kes õpib mingit metsamajandust või nii. Õpik tal kohe maja tagant (ning ka igast muust küljest) võtta :D Öösiti käivad rotid ja muud peovennad meie prügikotte katki närimas muide, niiet hommikuks on aed toredalt eelmiste päevade menüüjäätmeid täis. Spetsvärk.

No comments: