Thursday, March 14, 2019

Vale-Aasias: dildod ja trahvid ehk Singapur

Seekordne kaugem reis viis meid vahelduseks mujale kui Vietnami. Suure ohke, igatsuse ja kurbuse saatel, sest Vietnamis oli lihtsalt NII tore, põnev ja avastamist igal sammul.

Vahelduseks organiseerisime end nüüd Singapuri ja Borneo saare Malaisia ossa. Malaisia mandriosa ja põhilised saared olen küll 10 aastat tagasi läbi rännanud, kuid tookord ei jõudnud ma ei Singapuri ega Borneole. Niisiis, uut avastamist kui palju!

Esimene suurem jahmatus Singapuris maandudes oli, et sattusime vist vale lennuki peale. Meid ootas pehme vaipkate, läikivad ja puhtad pinnad, sujuvus ja kiirus passi- ning turvakontrollises, automatiseeritus kõikjal ning, mis kõige veidram, vaikus. Ehk siis, nii vastupidine muule Aasiale kui universumis üldse võimalik on.

Linna jõudes oli lugu veel uskumatum: tänavad olid nii puhtad, et oleks võinud sokkides käia. Singapuris on nätsu närimine keelatud, niiet tänavad olid täiesti plekitud. Narkokaubitsemise eest saab surmanuhtluse. Vales kohas tänava ületamise eest saab nii kohalik sinku kui turist 1000 Singapuri dollarit trahvi. Nagu üks taksojuht ütles, siis prügi mahaviskamise eest saab vist iga ebeme eest 200 dollarit trahvi, oluliselt lihtsam kõigi jaoks on seega mitte seda teha. Pole midagi öelda, hirm trahvisaamise ees tõepoolest töötab!

Olime ligi 20 h kestnud lennust nii väsinud, et hotellist eriti kaugemale ei jõudnudki. Sõelusime mööda Geylangi linnaosa peatänavat veidike edasi-tagasi. Tänavaääri palistasid peamiselt traditsioonilised 2-kordsed majad, kus 1. korrus on kõikvõimalike äride ja poekeste päralt, 2. korrusel on aga eluruumid. Huvitaval kombel torkas kaupluste seas silma suur erinevate sekspoodide rohkus. Roosade kiisupiltide kleebistega kaetud vaateakendel istusid ridamisi kumminukud ja dildod. Nende vahel olid kordamööda hinduistlikud ja hiina templid, lisaks mošeed. Singapuri riigikeel on inglise keel ning see on tõeline eri kultuuride sulatuspott. Dildosid vajavad aga vist kõik, rahvusest ja religioonist hoolimata.


 Unicorn 1200 sildiga maja öösel


                     Unicorn 1200 sildiga maja päeval



   Toredalt värvilised 2-kordsed majad


                 Singapuri kohv on väike, kange ja hea


             Meie hotelliuberiku hommikusöök koosnes lisaks küpsistele reaalselt ainult väikestest vastikutest vorstitükkidest ja paarist sibulakribalast


 Sürpriis - õhtusöögi tellisime Vietnami söögikohas, mis oli kõike muud kui pettumust valmistav. Teenindus oli kõikjal sõbralik ja naeratustega palistatud. Kuna suitsetamise ja avalikult alkoholi tarbimise eest ootab loomulikult kopsakas rahatrahv, siis nende pahedega tegeleda soovijad peitusid tänavarestoranide tänavalt varjatumasse ossa. 

Meie hotell oli üsna kurb ja rääbakas kapike. Usun, et kui oleks kaebama läinud, oleks millegi eest kindlasti trahv ka määrata neile. Malbed reisisellid aga pugisid toas 3 värsket mangot, sest hommikusöök kõlbas ainult pildistamiseks,  tänasid viisakalt, ja lahkusid Borneo suunas.

No comments: